Testingen er utført av Maria Valstad Holberg. Hun er 26 år gammel og har vært aktiv kickboxingutøver siden 2012. Hun oppnådde sort belte sommeren 2018, har flere norgesmestertitler og norgescup gull, og legger ned svært mye trening og innsats for å kunne hevde seg mot eliten i grenen pointfighting. Som et resultat av dette er hun på stadig utkikk etter nye treningsmetoder som kan bidra til å hente ut det lille ekstra under hver eneste økt. Hun har testet produktet «Hodeball – Treningsett» av merket TOP TEN.

      Positivt

  • God kvalitet og holdbarhet
  • Lett å tilpasse
  • Lett å lære
  • Holder det den lover
     Negativt

  • Kun en størrelse på pads
  • Lett for at håret fester seg i ringene på hodebåndet
  • Noe høy pris, men verdt det om man er kampsportutøver

Stjernevurdering

Beskyttelse og polstring:  4/5

Komfort:  3/5

Kvalitet og holdbarhet:  5/5

Design:  4/5

Vil du anbefale andre å kjøpe produktet:  5/5

Pris:  3/5

Oppsummering

Svært fornøyd med produktet og har brukt det flittig. Det har fått fast innpass i treningsøktene hjemme, både som variasjon til skyggeboksing, presisjonstrening og utholdenhet i konsentrasjon og slagteknikker. Med økt mestring har også treneren sett dette som et godt verktøy for å observere og bedre kvaliteten på utførelsen av armteknikker.

Full anmeldelse

Jeg har testet produktet Top Ten Hodeball, og synes dette er et spennende produkt som jeg har brukt i forbindelse med oppvarming og som en egen treningsøvelse. Instruksjonene viser hvordan man fester ballen, og det er lett å tilpasse riktig lengde på elastisk strikk og hodebånd. Det kan kreve at man øver litt før man får god flyt i treningen, og det anbefales at man bokser med lav kraft og nedover de første gangene. Når man får bedre kontroll kan man øke vanskelighetsgrad med å rette slagene forover, bevege seg rundt og slå med høyere kraft og frekvens. Man får trent opp konsentrasjonsevnen, fokus, treffsikkerhet og kontroll på slag. Utøverens kroppsholdning vil også settes på prøve, ettersom ballens bevegelsesmønster vil påvirkes av kombinasjonen mellom hodets bevegelser og hvordan den blir truffet av slagene.

Beskyttelse og polstring:

Det medfølger to stk lette pads som beskytter knokene når man slår. De finnes i en størrelse av hva jeg kan se, og for meg passer de fint, men for andre med større hender ble de i minste laget. De anbefales i instruksjonene at man begynner forsiktig, noe som er et råd man bør lytte til. Ballen er kompakt og kan være ubehagelig å få i ansiktet om man ikke treffer den med slaget.

Kvalitet og holdbarhet:

Produktet er testet over flere treningsøkter, og brukt flittig. Til nå ingen synlig slitasje. Hodebåndet sitter godt og sklir ikke. Som følge av god kvalitet på materialet i hodebåndet strekkes det heller ikke ut under bruk, så passformen holder seg når du har festet borrelåsen.

Design:

Til hodebåndet er det festet to roterende ringer. For dem med lengre pannelugg kan dette by på mindre utfordringer med at håret tvinner seg i ringene og blir sittende fast. Anbefaler derfor å bruke buff/lue eller lignende for å forhindre at dette skjer.

Ellers et enkelt og funksjonelt design, tidsriktig fargekombinasjon i sort og rød.

Vil du anbefale andre og kjøpe produktet:
Jeg merker god nytte av produktet, og ser så absolutt fordelene med å implementere dette som en del av treningen, enten man vil bruke det som morsom variasjon eller med mål å bedre spesifikke teknikker. Derfor vil jeg absolutt anbefale dette produktet fra Top Ten.

Film fra oppvarming:

 

About the author

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of