Hoppetau kan brukes som oppvarming, som egen trening, del av en sirkel eller til lek og triksing. Hvilken hoppetautype er du? Finn din type i guiden her for å velge det beste hoppetauet til ditt bruk.

Er du trikseren, crossfiteren eller den hardcore hopperen? Vi har plukket ut fem typiske hoppeprofiler og kommer med anbefalinger til hvilket hoppetau du bør velge.

Trikseren

Du er: En danser på gymmet som elsker å imponere og vise deg frem. Øver stadig inn nye spins, kryss og kombinasjoner med hoppetauet.

Passer for: YouTube- og Instagramkjendiser og hoppetauhoppere med ekstra konkurranseinnstinkt. Tok treningspartneren din 360 med tauet? I morgen tar du salto!

For en som driver med triks, er det flere ting som er viktige: hoppetauet må ikke krølle seg for lett, det må gå kjapt rundt, og det må være enkelt å gjøre kryss og andre endringer av håndposisjon.

Velg et hoppetau med lett kabel, gode kuleledd og lange håndtak for best utgangspunkt til triksene dine.

Crossfiteren

Du er: En crossfitentusiast med double og triple unders på menyen. Du hopper til hornet tuter, uansett.

Passer for: Alle som vil ha fart uten kompromisser. Må ikke være redd for litt kuttskader og sår på ben, rygg og nakke.

I CrossFit-verden er det hoppetau med stålwire som gjelder. De er hoppetauene som går aller fortest rundt, og et must om du skal gjøre trippelhopp.

Velg et kvalitetstau som tåler juling, og som lar deg tilpasse lengden så den er riktig til din kroppshøyde. Utskiftbare deler vil gjøre at du kan bruke hoppetauet i mange år.

Allrounderen

Du er: God til å hoppe tau, og setter pris på detaljer som fart, tilpasning, slitestyrke og antikrøll.

Passer for: Boksere, brytere og andre kampsportutøvere, eller andre som har hoppetau som et fast element på timeplanen.

Et hoppetau som lar seg tilpasse til din lengde, som går enkelt rundt i alle retninger og som er slitesterkt er et godt valg for deg som vil ha et hoppetau du vet vil funke i hundrevis av treninger.

Buddy Lees Aero Speed regnes av mange som det beste allround-hoppetauet i verden og er en bestselger mange sverger til som sin favoritt. Du kan dessuten velge mellom mange farger så du får din egen stil.

Nybegynneren

Du er: En person som ikke har så store krav annet enn at tauet er lett å hoppe med og kan tilpasses din høyde.

Passer for: Barn, mosjonister og deg som er på farten.

Nybegynnere og barn skal også ha godt utstyr, men trenger ikke legge så mye penger i det første hoppetauet. Velg et hoppetau som kan tilpasses ulike lengder, og som er lett å svinge.

Basic-hoppetauet til Buddy Lee er et trygt førstevalg som passer mange ulike hoppestiler – både mosjonister og triksere vil ha glede av dette. Det er dessuten svært lett, og kan fungere fint som et hoppetau du tar med på reise.

Den hardcore

Du er: Et skikkelig beist med kondis og styrke på toppnivå. Eller så jobber du for å komme dit.

Passer for: Idrettsutøvere, elitemosjonister og selverklærte gymrotter. Vil du bli Rocky, er dette hoppetauet for deg.

Er ikke vanlig hoppetauhopping nok for deg, kan du gi deg selv en ekstra utfordring med et hoppetau med ekstra vekt.

Her får du en helt annen økt med tauet, og må tenke på mer enn å bare holde rytmen og koordinasjonen. Med et vekthoppetau får også kondisen kjørt seg, og muskler i skuldre, armer, mage og ben blir fort slitne.

ANBEFALTE HOPPETAU

 

Foto: Nicki Twang / www.twang.no

 

 

About the author