Trenger man egentlig å bruke boksebandasjer?

Er det egentlig nødvendig med boksebandasjer under boksehanskene når man trener? Eller er dette bare for proffene?

Uansett hvilket nivå du trener boksing på, burde du ta deg bryet med å ta på et par boksebandasjer før du tar på deg hanskene. Det er en billig og enkel måte å sikre seg mot skader, samtidig som det også beskytter utstyret ditt.

Her er noen gode grunner til å bruke bandasjer:

Bandasjen beskytter bena i hånden

Hender og fingre er tynne ben som ikke tåler så veldig mye. Et hardt slag mot en boksesekk kan være nok til å brekke et av disse, spesielt om teknikken ikke er 100%. Boksebandasjene støtter og styrker disse under trening.

De beskytter scener i hånd og tommel

Mange slag på kort tid eller slag som treffer litt skjevt kan være tøffe belastninger på scenene i hånden. Spesielt tommelen er utsatt, og den kan fort bøyes ut av normal posisjon med et feilslag.

Boksebandasjen sikrer at tommelen sitter i stabil posisjon, og hindrer mange unødvendige småskader som kan hindre deg i å trene skikkelig.

De beskytter huden på knoklene

En runde på boksesekken eller putene kan gå hardt utover huden på knoklene om disse ikke er dekket med bandasje. Stadige små gnisninger og slag mot innsiden av boksehansken kan gjøre at den tynne huden på knoklene slår sprekker og du begynner å blø.

Dette er ikke bare ubehagelig (spesielt neste gang du skal trene), men gjør også innsiden av boksehanskene dine unødvendig skitne.

Bandasjer beskytter håndleddene

Ikke alle slag treffer helt rent, og det er lett å skade seg i håndleddet om man ikke har på boksebandasjer. En godt festet boksebandasje holder håndleddet stabilt gjennom hele økten, slik at det ikke er leddet som tar smellen.

De beskytter hansken

Man investerer gjerne litt i et godt par boksehansker, og da er det hyggelig å ta godt vare på dem så de varer lenge. Med boksebandasjer på under hanskene beskyter du innsiden av hanskene mot det verste – bandasjene suger opp mye av svetten, samtidig som de hindrer at du skitner dem til med blod.

Boksebandasjer koster lite

Et par boksehansker koster fra noen hundrelapper til flere tusen, mens en god boksebandasje kan du få for rundt 100 kr. Det er en billig måte å beskytte utstyret sitt på så det varer lenger, og ikke minst er det en billig måte å sikre seg mot unødige skader.Slår du bare en sjelden gang på bokseputer som del av en helt annen type trening, for eksempel en sirkeltrening på treningsstudioet, kan du sannsynligvis gjøre dette uten å være redd for å ødelegge hendene dine selv om du ikke bruker bandasjer.

Men for de alle fleste som har boksing og lignende trening som del av rutinene sine, bør bandasjene være en like selvsagt del av utstyret som boksehanskene.

Lurer du på hvordan man tar på boksebandasjer?

Les hvordan du tar på boksebandasjer og se video her

Foto: Nicki Twang www.twang.no

AKTUELLE PRODUKTER

About the author