Slynge eller ringer er supre verktøy for styrketrening. Her er to harde øvelser som krever mye av kroppen for stabilisering og kjernemuskulatur.

Andreas Wiig trener mye med slynger for å styrke kroppen til snowboardkjøringen sin. Faktisk er trening med slynger noe av det aller viktigste i styrkeprogrammene hans, og noe han gjerne kjører 2-3 ganger i uka. Her viser han to øvelser som virkelig utfordrer kjernemuskulatur samtidig som de gir effekt for andre muskler i overkroppen.

Armene frem til supermann

Still deg opp med knærne i bakken og sug nedre del av magen godt inn mens du vipper hoften litt frem. Denne posisjonen skal holdes gjennom hele øvelsen. Pass på at du aldri svaier ryggen eller slipper dette suget.

Slipp deg selv kontrollert så langt frem du klarer, gjerne til armene er strukket helt ut over hodet. Bevegelsen skal bare skje i skuldrene og knærne, både hoften og albuene skal holdes rette og i samme vinkel hele veien.

Dra deg selv tilbake til startposisjonen ved hjelp av kjernemuskulaturen og ryggmusklene. Ikke gå helt opp til loddrett stilling, men hold deg litt fremoverlent slik at det hele tiden er belastning på kjernemuskulaturen.

Gjenta ca 10 ganger. Kan kjøres i 3-4 sett med 30-60 sekunders hvile mellom settene.

Gjør øvelsen hardere:

Står du på tærne i stedet for på knærne, blir denne øvelsen mye hardere, og for hard for de fleste. Men er du virkelig sterk, kan dette være en fin variant for å trene maksimal styrke. Ikke gå rett på denne: her må du være godt varmet opp først.

Pikes

Still deg opp i en standard pushup-posisjon med føttene i ringene og hendene på bakken. Som i første øvelse er det viktig å kjenne at du har et godt sug i magen og at dette suget holdes hele veien. Unngå å svaie ryggen.

Dra deg selv innover ved å stramme til i magen og dra føttene mot ansiktet. Kjenn etter så det ikke er hofteleddsbøyeren som gjør jobben, men musklene i magen. Dra så langt du kommer, slik at du nesten står i håndstående på det øverste punktet.

Slipp deg selv kontrollert tilbake til startposisjonen og gjenta opptil 12 ganger. Dette er en tung øvelse, så det er ikke sikkert du klarer så mange.

Øvelsen kan gjøres lettere eller tyngre ut fra vinkelen i skuldrene i startposisjonen. Om armene peker bakover mot føttene, er øvelsen lettere enn om de peker fremover og hendene er foran hodet når du starter.

Kjør 3-4 sett med 30-60 sekunders pause mellom settene.Disse øvelsene kan gjerne kombineres med medisinballøvelsene for eksplosiv styrke, rotasjon med olympisk stang og rotasjon med vektskive.

Bytt på slik at du bygger styrken du trenger og så du får en variert belastning på kjernemuskulaturen.

Foto: Nicki Twang www.twang.no

AKTUELLE PRODUKTER

About the author