Trener du kampsport, er det stor sjanse for at du har en tannbeskytter. Hvordan holder du den ren og hygienisk mellom treningene? Unngå ubehagelig lukt og smak fra bakterier med disse triksene.

Skyll etter bruk

Hver gang du har trent med tannbeskytter, må du skylle den godt. Ikke bare la den ligge i baggen til neste gang. På denne måten får du fjernet mye av urenhetene som legger seg på munnbeskytteren.

Om du mister tannbeskytteren på gulvet under trening, må du også skylle den før du tar den i munnen igjen. Vanlig vann holder fint til dette.

Tannbørsten

Et godt tips for å rengjøre tannbeskytteren din når du kommer hjem, er det gamle tannbørstetrikset. Puss tannbeskytteren akkurat som du ville ha pusset tennene dine, med tannbørste, vann og tannkrem. Fungerer supert og rengjør mer grundig enn en enkel skyll under springen.

Sprit

For å virkelig drepe bakterier som har bygd seg opp, er det en del som liker å ty til sprit. Noen tar bare noe sterk og nøytral alkohol (vodka) de har stående, eller så kan man også ty til alkohol som er laget for rensing. Vær imidlertid oppmerksom på at dette kan være giftig og ikke anbefales. Vodka er heller ikke det beste valget – det kan gi en ettersmak og noen drikker kan også sette merker på tannbeskytteren din.

Munnskyll

Bruker du munnskyllevann som Listerine eller Corsodyl, kan du gjerne gi tannbeskytteren en omgang med dette. Legg munnbeskytteren i beholderen sin og fyll opp med munnskyllevann og la det ligge noen minutter før du skyller med vann. Dette gir en fin renseeffekt og god ettersmak.

Vær obs på at noen munnskyllevann inneholder fargestoffer som kan etterlate flekker på munnbeskytteren din

Edikk

Edikk er et slags vidundermiddel i følge gamle kjerringråd, og det er ikke så dumt å bruke dette. Det renser godt, men kan gi en ettersmak av eddik som kan være ubehagelig når du trener.

Rensespray til tannbeskytter

Det finnes egne produkter til rens av tannbeskyttere. Dette er det beste valget om du synes det er greit å kjøpe egne produkter til den slags bruk. Her får du akkurat det du trenger – den renser grundig og gir en god ettersmak uten noen risiko for å ødelegge munnbeskytteren.

Kjøpe ny

Det er alltid et sikkert triks å kjøpe en ny tannbeskytter om den gamle ikke blir ren. Det koster ikke så mye. Så kan du heller passe bedre på den nye tannbeskytteren din med triksene ovenfor.

Foto: Nicki Twang www.twang.no

AKTUELLE PRODUKTER

About the author