Få en best mulig opplevelse med hoppetau som har riktig lengde! Her ser du hva som er anbefalt lengde for nybegynnere og mer erfarne hoppetauhoppere.

Justering av lengde på hoppetau

De fleste hoppetau har en mulighet for å justere lengden. Ofte er det i forbindelse med håndtakene at lengden justeres. Sjekk ditt hoppetau – justeres det for godt, eller kan du beholde ekstra lengde? Justerer du inni håndtaket eller i festet? Når du vet hvor du justerer, kan du gå videre og måle deg fram til riktig lengde:

Riktig lengde for nybegynnere

For de fleste vil det være best å begynne med en lengde som er tilpasset nybegynnere. Den optimale lengden finner du slik:

  • Ta tak i hoppetauet med begge håndtak i en hånd.
  • Sett en fot på kabelen og strekk hoppetauet opp langs kroppen.
  • Du har riktig lengde når håndtakene når til toppen av skulderen.

Lengde på hoppetau for erfarne

Om du er mer erfaren og vil ha et hoppetau som går fortest mulig, kan det være en ide å justere tauet. For mer avansert hopping lønner det seg med et litt kortere hoppetau enn for nybegynnere:

  • Ta tak i hoppetauet med begge håndtak i en hånd.
  • Sett en fot på kabelen og strekk hoppetauet opp langs kroppen.
  • Du har riktig lengde når håndtakene når til armhulen.

Prøv deg fram

Disse generelle retningslinjene passer de fleste, men det kan være at du foretrekker det litt annerledes. Begynn derfor med nybegynnerlengden og hopp noen ganger med denne lengden. Juster så noen centimeter av gangen og prøv hver gang fram til du har lengden som er perfekt for deg.

Vær forsiktig så du ikke kutter kabelen for kort – et hoppetau som er for kort er ikke noe særlig å hoppe med. Skulle uhellet likevel være ute, kan du få tak i ekstrakabler til hoppetauet ditt her.

Foto: Nicki Twang www.twang.no

AKTUELLE PRODUKTER

About the author