Hvis du slår en del på boksesekk, burde du bruke et par sekkhansker. Det finnes to typer. Hva er forskjellen?

Enten du trener boksing aktivt eller har en boksesekk hjemme som du liker å slå på, er sekkhansker noe du vil ha glede av. De tar bedre vare på hendene dine, og utstyret ditt vil holde lenger.

Er du aktiv bokser burde du ha minst to par boksehansker. På den måten kan du spare sparringhanskene dine og ikke slite dem ut på boksesekken. Trener du bare på sekk, er det ingen grunn til å bruke hansker som er laget for sparring. Kjøp det riktige utstyret med en gang, så får du mer glede av treningen.

 Klassiske og moderne sekkhansker

Klassiske sekkhansker

Den klassiske, old school sekkhansken har tynn polstring og åpen tommel. Du ser med en gang at dette ikke er en bosehanske til bruk i sparring, og det er ofte en slik hanske folk mener når de snakker om sekkhansker.

Dette er en enkel hanske som er lett å ta av og på, som kan være en fordel om du for eksempel slår på sekk som del av en sirkeltrening eller har andre treninger der hanskene skal fort av og på.

Klassiske sekkhansker er ofte veldig lette, som lar deg slå fort. Noen liker den tynne polstringen på hanskene på grunn av følelsen det gir – du kjenner at knokene treffer sekken. Disse hanskene er dessuten ofte en del billigere enn moderne sekkhansker.

Passer for deg som liker variasjonen, har spesielle behov, eller som ikke slår veldig mye på sekk. Ulempen er potensial for skader og at slagene blir mindre realistiske enn med moderne sekkhansker.

Moderne sekkhansker

Det kan være vanskelig å se forskjell på en moderne sekkhanske og en hanske til sparring og generell boksetrening. Men inni er forskjellen stor.

Tettere polstring inni hansken beskytter knokene dine mot den harde boksesekken, og denne polstringen tåler dessuten mye mer juling enn polstringen i en sparringhanske. Sånn sett sparer du sparringhanskene dine som vil vare lenger enn om du brukte de samme hanskene på sekk og til sparring.

Om du bare slår på sekk, er dette en type hanske du kan ha i årevis uten at den blir utslitt.

En moderne sekkhanske passer for deg som vil ha samme type opplevelse på sekk og i sparring – hanskene føles ganske like å ha på, og kommer dessuten i ulike vekter som du kan velge ut fra hva du foretrekker. Om du slår hardt og mye, beskytter du dessuten hendene dine bedre mot skader. Prisen er noe høyere enn klassiske sekkhansker.

Ikke til sparring

Husk at sekkhansker aldri skal brukes til sparring. De har enten lite polstring eller hard polstring, og slag fra en slik hanske kan skade motstanderen.

Foto: Nicki Twang www.twang.no

 

SEKKHANSKER FRA COMBATSTORE.NO

 

About the author